HELA SÄSONGEN DÄCK TEST VINNARE

Helårsdäck är perfekta för den svenske motoristen

Ett helårsdäck kombinerar prestandan som krävs under sommarhalvåret med prestandan som krävs under vinterhalvåret. Det säger sig själv att ett helårsdäck inte kan topprestera under någon av årstiderna, men de är ämnade att tillhandahålla en tillfredsställande funktionalitet året runt. Anledningen till att de inte kan vara bäst under alla tider på året är för att sommardäck utformas på ett visst sätt och vinterdäck på ett annat.

När man utför ett helårsdäck test kollar man på hur däcket klarar av olika skiftningar i temperatur och väglag. Man vill veta hur bra grepp däcket har på torra, varma vägar men det är precis lika viktigt att se hur det hanterar isiga snötäckta väglag.

Helårsdäck slits snabbare

Det negativa med dessa däck är att de slits snabbare då de är skapade för att försöka motstå alla typer av väder. De är inte lika stela som ett sommardäck, och kan därför inte motstå förslitningarna som uppstår när man kör på varma vägar. Det är inte ovanligt att dessa däck behöver bytas ut ofta.

Informera dig innan du köper

Funderar du på att köpa en uppsättning helårsdäck är det bra att kolla på recensioner på dacktest.com om däckens generella livslängd, det kan spara dig tusentals kronor.