SOMMAR DÄCK TEST VINNARE

Sommardäcks test av riktiga motorister

Kraven som ställs på ett bra sommardäck är högre än de på ett vinterdäck. Visst är det halare och generellt sett tuffare väglag under vinterhalvåret, men de säkerhetsrisker som sommarens störtskurar medför ska tas på fullaste allvar. Sommardäcken är stela för att motverka förslitningarna som uppstår när bilen kör på varma, torra vägar. I tillägg har dessa däck även särskilda mönster vars primära funktion är att trycka undan vatten från bilens undersida så att bilen inte ”surfar” på den regniga vägen. Det är detta som kallas vattenplaning, och det kan få förödande följder. Genom att regelbundet kontrollera djupet på dina däcks spår gör du mycket för att undvika denna katastrof.

Hitta rätt bland de testade sommardäcken

På vår hemsida finns det över 200 000 recensioner av sommardäck, både från populära märken och från de mindre kända producenterna. Se vad andra bilister har att säga om däckens förmåga att hålla dig säker på både torra och blöta vägar. Du får även ta del av annan nyttig information, så som däckens grepp i kurvor, rullmotstånd (påverkar bränslekonsumtionen), och mycket mer. I Sverige är det olagligt att köra sommardäck under vinterhalvåret då det råder vinterväglag, och detta för att däcken inte klarar av den bittra svenska vintern. I kalla temperaturer blir gummit för stelt, och spåren är inte utformade för att ge optimalt grepp på snöiga vägar. Därför ska du alltid se till att ha rätt däck för rätt årstid. Inte bara för att lagen säger det, utan främst för din egen säkerhet.

Rätt däck till rätt person

Det är oerhört simpelt att hitta rätt i däckdjungeln på dacktest.com. Om spåren på dina däck börjar bli slitna är det viktigt att så snabbt som möjligt byta ut dem, och med våra sammanställda däck test kan du se vad andra tyckte om de däcken du använt tidigare, och även om hundratals andra däck.