VINTER DÄCK TEST VINNARE

Bridgestone Pirelli Michelin Toyo

Vill du medverka?

Du kan lägga till din egen däckbedömning direkt via "testa däck". Om du har för avsikt att skriva omdömen regelbundet, rekommenderar vi vårt kostnadsfria medlemskap, som du kan registrera dig för genom att gå in på www.dacktest.com och trycka på "Registrera".

Ta del av vinterdäck test och undvik vägens faror

Att utrusta din bil med ett par rejäla vinterdäck kan vara det som står mellan dig och en obehaglig olycka. Det svenska vinterväglaget är förrädiskt och bör inte underskattas. Däckens spår skiljer sig från sommardäcken. De tar upp snö och slask i de djupa skårorna och ser till att skuldrorna och klackarna har en jämn kontaktyta med den snöbelagda vägen vilket gör att du bibehåller god manövreringsförmåga och bromskapacitet. Dock är det alltid så att kontrollen över bilen är mer oberäknelig under vintern än under sommaren. Därför är det viktigt att göra vad man kan för att få så hög kontroll som möjligt.

Det ultimata målet när du letar vinterdäck borde vara att hitta ett prisvärt däck som du kan lita på ger dig ultimat grepp. Vi har över 100 000 vinterdäck test och recensioner på vår hemsida som gör det enkelt för dig att navigera genom uppsjön av möjliga däck, och därigenom hitta en uppsättning som passar din bil och din körstil.

Det är motoristerna som testar vinterdäck

Tidningar och olika organisationer testar ständigt nya däck, men det är inte alltid alla däck från alla leverantörer hamnar under luppen. På dacktest.com tar du del av vinterdäck test från genuina motorister som alla har olika sätt att hantera sin bil på. Du får därför en bred variation av åsikter och tycken som blir en enorm fördel när du ska köpa nya däck.

Kvalitetsmärkta däck bär snöflingan

Många tror att ett bra vinterdäck är utrustat med M + S symbolen, men så är inte fallet. Denna symbol är inte skyddad och kan därför användas av vilken producent som helst. Vissa däck bär symbolen av en snöflinga, och det betyder att däcket har testats rigoröst och klarat de standardiserade krav som ställs på högkvalitativa däck. Dessa däck är säkrare än de utan snöflingan, och det är i din favör att skaffa sådana däck.